Claudiu Goga - regizor

Dumnezeul de a doua zi

 

 

Teatrul ACT / data premierei: 8 septembrie 2009

 

Dumnezeul de a doua zi

de Mimi Brănescu

 

Cu: Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu

Scenografia: Ștefan Caragiu

Superba şi teribila istorie imaginată de Mimi Brănescu şi-a găsit o redare scenică pe măsură – adică superbă şi teribilă, emoţionantă până la lacrimi – în spectacolul pe care Claudiu Goga l-a creat cu o inspirată economie de mijloace – un colţ de gospodărie cu instrumente domestice, în cazul lui, o „Cale Lactee” în cazul ei (scenografia Ştefan Caragiu) –, lăsând ca accentul profund să fie pus de cei doi actori, care au şi făcut-o admirabil. Dumnezeul de a doua zi e un spectacol pe care l-aş vedea încă o dată, pe care îl recomand oricui, dar cu precauţia că te răvăşeşte emoţional. În asta rezidă de altfel şi caracterul său cathartic, adânc şi tulburător.”

Claudiu Groza – Revista Tribuna

Ce face Claudiu Goga? Mizează pe frumuseţea textului şi pe actori. Nu complică inutil situaţiile şi plusează pe firesc. Pe amestecul de poezie şi dramă, de amărăciune şi comic delicios. Şi Vlad Zamfirescu, şi Mirela Oprişor se strecoară printre cuvinte şi printre gesturi reprimate. Vorbesc cu aceeaşi delicateţe despre moarte şi despre partidele de sex ale părinţilor lor care le invadează apartamentul… despre îngerii pe care mama ei îi pictează peste tot, inclusiv pe capacul de la WC, despre tatăl lui care îi dă «lecţii» de fotbal în pat mamei ei etc. (...)

Dumnezeul de a doua zi” de la Teatrul Act, al cărui final şi mister din titlu e bine să-l descoperiţi la faţa locului, e un spectacol de care sunt sigură că te poate face să te (re)împrieteneşti cu teatrul.”

Monica Andronescu – Yorick, 1 martie 2010

 

MG 5278  MG 5283

 

 

 

MG 5319  MG 5584

 

 

Mdddz1  Mdddz2

 

 

 

Mdddz3  Mdddz4

 

 

Mdddz5