Claudiu Goga - regizor

Livada de vişini

  

 

Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov / data premierei: 10 iunie 2006

Livada de vişinide A.P. Cehov

 

Cu: Virginia Itta Marcu, Costache Babii, Vlad Jipa, Mircea Andreescu, Bianca Zurovski, Mihai Bica, Mireal Borş, Marius Cordoş, Viorica Geantă-Chelbea, Dan Săndulescu, Carmen Moruz, Gabriel Săndulescu, Oana Hui, Gabriel Costea etc.

Decor: Ştefan Caragiu

Costume: Liliana Cenean

Muzica: George Marcu

 

Sunt multe nuclee de forţă artistică în acest spectacol, aşa cum este conceput el de Claudiu Goga. (...) În totul, un spectacol-eveniment creat de Claudiu Goga, pe care îl putem pune alături Revizorul său pe cînd era (chiar) mai tânăr.”

Nicolae Prelipceanu – România Liberă, 18 iulie 2006

Am mai văzut Livezi… populate cu fantome. Ce e nou în această privinţă în spectacolul de la Braşov e o anume prezenţă a absenţei care impune ideea de imanenţă. Nu e lest, nu e o temă nostalgică acest trecut care legitimează oamenii livezii, ci un suport care dă consistenţă şi identitate personajelor, le dă speranţă de viaţă. De aceea, criza rupturii e atât de puternică şi reprezentarea ei pe măsură. În cea mai bună scenă a spectacolului, aceea cand Lopahin anunţă vinderea livezii, de la pod cade o padure de franghii retezate. Ranevskaia însoţeşte discursul acestuia despre victoria ineluctabilă a noii clase pe care o reprezintă cu un râs prelungit, sfidător. Soluţia plastică e inedită. Simbolul functionează. Şi dacă semnificaţia rădăcinilor smulse e evidentă, mai pot fi deduse şi altele, mai subtile, vizând soluţiile tragice de viaţă la care ar putea recurge personajele.”

Doina Papp – Revista 22, nr 11 / 2006

 

PICT011  PICT037

 

 

PICT044  PICT081

 

PICT085  PICT093

 

PICT096  PICT113

 

PICT121  PICT174

 

 

PICT221